+ Предложи новина
11.11.2020

Експерти спорят дали гимназистите да продължат да учат в електронна среда

 Още не се знае как ще учат гимназистите след четвъртък, 12 ноември. Тогава изтича заповедта на здравния министър и учениците от 8 до 12 клас трябва да се върнат в училище, ако не бъде удължена. Те бяха изпратени вкъщи да учат дистанционно заради разпространението на заразата в училищата и оттам - в обществото.

 Към момента решение не е взето. Все още се водят дебати между експертите дали гимназистите да продължат да учат в електронна среда, или да се завърнат в клас, стана ясно от думите на министър Костадин Ангелов. Училищата, в които е достигната заболеваемост от 20%, ще преминат на обучение в електронна среда. Това е една от мерките, които се обсъждат, повтори здравният министър Костадин Ангелов.

 Ангелов посочи, че студентите продължават да се обучават онлайн, освен тези, за които това е практически невъзможно, като бъдещите медици, например. Обсъжда се и вариант хората с хронични заболявания също да ползват зелените коридори в магазините, освен възрастните. Чакат се още мнения дали това да се случва сутрин от 8 до 10 или следобед от 14 до 16 ч. Предвижда се и въвеждането на вечерен час за заведенията в цялата страна, като това вероятно ще е между 23.00 и 23.30 ч.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.87 от 31 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ