+ Предложи новина
03.11.2016

Експерт от МОН: Учителите искат да се квалифицират

Експерт от МОН:  Учителите искат да се квалифицират

  Допълнителната квалификация на учителите вече е задължителна, съобщи Емилия Тошева, експерт в Министерството на образованието и науката (МОН). Промяната е следствие от новия образователен закон и цели да подпомогне кариерното израстване на педагозите. Учителите искат да се квалифицират, увери Тошева. „Освен че се стремят да повишават професионалната си компетентност в областта, в която работят, все повече възникват предизвикателства, които ги поставят в условия на несигурност като проблемите на киберсигурността и агресията, нови предизвикателства, за които те не са подготвени. Мисля, че през годините полагаме усилия подготовката им да е възможна.

 "Професията е учеща, учителите ни искат да учат, важно е да имат предложения, които да отговорят на нуждите им“, обясни Емилия Тошева, предаде Фокус. Тя коментира, че качеството на квалификационните програми ще се контролира от образователното министерство, а дали учителите прилагат новите си знания и умения в час, ще следят от ведомството, регионалните управления по образование и училищните ръководства.

 Източник: www.actualno.com

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ