+ Предложи новина
25.09.2018

Дъжд от цветя се изсипа върху преподавател доайен в последния му работен ден

Дъжд от цветя се изсипа върху преподавател доайен в последния му работен ден

 Дъжд от цветя се изсипа над дългогодишния учителя по български език от СУ „Никола Вапцаров” Ирина Гинева. В петък бе последният ден на преподавателя доайен, за когото казват, че въплъщение на емоцията и стожер на грамотността. Неслучайно след края на петия час ученици и учители изпълниха коридорите и образуваха шпалир по стълбището, за да аплодират Гинева, скандирайки името й. Емоционалното изпращане продължи и на двора, където настоящи и бивши ученици и колеги я атакуваха с букети. Гинева има 38 години стаж зад гърба си, 26 от които във „Вапцаров”.

 „Учениците, на които преподаваше, постигаха отлични резултати на външното оценяване. Всеки празник  в училището бе с нейно слово, всяка училищна програма – по неин сценарий, всяка поздравителна картичка за празник на колега бе с личен текст от нея. Невероятно съчетание на висок интелект, емоция, чувство за хумор”, не скри вълнението си директорът Елена Александрова. За „довиждане” тя подари  на Гинева ключодържател и химикал с логото на училището с уговорката, че то остава винаги отворено за нея. След което лисна вода и пожела здраве и хубави дни.

Източник: www.u4avplovdiv.com

Оценка 4.89 от 27 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ