+ Предложи новина
13.05.2019

Държавата няма намерение да въвежда оценка за възпитание

Държавата няма намерение да въвежда оценка за възпитание

 Държавата нито има намерението, нито капацитета да се меси във всяко едно семейство, но очевидно има текстове в стратегията, които трябва да се прецизират. От друга страна, не можем да допуснем, че всички родители са напълно отговорни. Това заяви образователният министър Красимир Вълчев в студиото на "България сутрин" в ефира на Bulgaria ON AIR по повод прекратената работа по Националната стратегия за детето и добави, че по тази тема има нужда от продължително обсъждане.

 В тази връзка той допълни, че са недостатъчни психолозите и педагогическите съветници в училищата, които са важни за преодоляване на агресията. По думите му през последните години е увеличено финансирането за тази подкрепа. Според него споделената основа от виждания за поведението на децата и на какво трябва да ги възпитаваме е необходима, за да има взаимно доверие между родители и учители.

 "Агресията много често е функция на усещането за липса на ред", категоричен е Вълчев. Що се отнася до въвеждането на оценка за възпитание, той е на мнение, че има много неясноти относно тази оценка, тъй като не се знае дали се оценява ученика или учителя в такава ситуация. Все пак призивът му към родителите е да се доверяват и да уважават учителите, за да постигнат общата мисия, а именно децата да станат добри и образовани хора. Министърът на образованието посочи още, че наблюдения показват, че в малките населени места има по-добри резултати, защото се работи по-пряко с общността.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.88 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ