+ Предложи новина
25.08.2021

Дърводелец построи къща от дърво за децата на Сапарева баня

 Дърводелецът Ведислав Сотиров построи голяма къща от дърво за децата на Сапарева баня. Вчера следобед тя бе поставена в двора на Детска градина „Света Анна“, където малките са били повече от щастливи да играят с нея.

 Бялата къщурка с веранда е висока 150 см с широчина 250х150. Конструкцията е направена от смърч, обшивката е от лиственица, покривът от метални керемиди, изцяло импрегнирана. Боята, която майсторът е използвал, с цел да бъде възможно най-безопасна, е боя за детски играчки. Инициативата е на родителите в малкото градче, където Ведислав допринася с голямо сърце и доста труд за нея. След пет дни усърдна работа и сглобка, къщичката е готова и изглежда изключително красива и стила, изцяло от естествени материали. А реакцията на децата е била много емоционална. „Просто бяха щастливи. За момент забравиха за всичко около тях.“, споделя с нас майсторът.

 Ведислав се занимава с дърводелство от 4 години, а целта му е да създава различни и нестандартни неща – лични оригинални идеи. Започва с малка работилничка в Сапарева баня, а в момента оборудва цех в Дупница. Мечтата му е догодина вече да си има собствен шоурум, в който да показва изделията си.

 Правил е разнообразни креативни мебели както за заведения, така и за дома. Обича да експериментира с различни форми и материали и няма да се откаже от подобни инициативи, защото в тях намира смисъл. А посланието му към останалите е „Да се спрат за секунда и да се огледат около себе си, всеки жест е красив, дали ще посадиш цвете или ще събереш боклука, дали ще пребоядишеш пейката в парка. Всичко това зависи от нас, не от управляващите…“

Източник: www.mediacafe.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ