+ Предложи новина
05.07.2016

Двойки стават на тройки без изпит в пловдивска професионална гимназия

Двойки стават на тройки без изпит в пловдивска професионална гимназия

  Двойки са поправени на тройки в дневниците в Професионалната гимназия по транспорт „Гоце Делчев”, без да са изпитани децата, твърди баща на ученик в сигнал до МОН и регионалния инспекторат. В училището през годините са учили последните двама пловдивски градоначалници Иван Тотев и Славчо Атанасов. В писмото мъжът разказва, че синът му бил повикан на 29 юни от класната, за да помогне при попълването на бележниците за края на учебната година. Момчето се прибрало у дома потиснато и притеснено. Тийнейджърът бил смутен, че крайният срок за оценяване бил 27 юни в 14 часа и имало негови връстници, които заслужено имали слаби оценки. Детето се изненадало, когато разбрало, че в деня на попълването на бележниците се наложило някои двойки да бъдат поправени на тройки от класната в дневника, без да бъдат изпитани децата. Това станало по нареждане на училищното ръководство, се твърди в сигнала, където се обяснява още, че било необходимо да се извърши веднага, защото в същия ден следобед е трябвало да се отчете по-добър резултат на учителско събрание.

 „Понеже детето ми е  възпитано в дух в честност и справедливост, е запитало основателно защо се върши това и то не е ли престъпление? Класната сякаш се смутила, но не отрекла, нищо не казала…”, разказва бащата. Той премълчава името на сина си, за да не пострада детето, и разчита, че твърденията са доказуеми. През почивката синът му видял приятел от друга паралелка, който също бил повикан да помогне на своята класна. Другото дете признало, че е забелязало същото - как в дневника на класа имало доста поправки на оценки с червен химикал, но нищо не е казало на класната си.

 „По-късно това момче потърсило сина ми, за да му каже, че неволно е дочуло разговор между две учителки, които коментирали, че зам.-директорката Нина Божилова избирателно е привиквала и нареждала да се вършат тези поправки в дневниците от учители, които треперят за местата си - на срочни договори или податливи на влияние и страхуващи се за  работните си места. Синът ми е потресен. Аз също”, пише бащата. Той попитал настойчиво детето си за други нарушения. Момчето признало, че знае от връстници как наскоро на онлайн изпитване на две паралелки от 10 клас липсвали ученици от посочената извадка и те били заменени по нареждане на същата Божилова с други, които са използвали имената на отсъстващите и с техните юзърнейми и пароли са попълвали компютърните тестове. Баща и син настояват за проверка на дневниците и на тестовете за компютърна грамотност, както и да бъдат разпитани дискретно учители, които се боят от освобождаване.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.88 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ