+ Предложи новина
22.06.2017

Две обвинения за "неспокойния ученик" от столичната гимназия по туризъм

Две обвинения за

 Софийска районна прокуратура повдигна две обвинения срещу ученика, който удари учителка в Професионалната гимназия по туризъм в София. По неофициална информация те са за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда. Вчера следобед 16-годишният Марин Цанов беше пуснат от ареста на 5 РУ.

 По-рано директорката на Софийската професионална гимназия по туризъм Антоанета Джонева посочи, че 16-годишният десетокласник не е имал конфликт с учителката и няма данни да е проявявал агресия до момента. Инцидентът стана във вторник около обяд, но има предистория, каза Джонева. В края на миналата седмица преподаватели са забелязали, че ученикът е неспокоен и я уведомили. Тя назначила среща на момчето с педагогическия съветник. След срещата е взето решение да повикат и майката на ученика за разговор. Вчера по обяд е имало нова среща – между майката, ученика, класния ръководител, педагогическия съветник и зам.-директор. Именно тогава ученикът хуква към учителската стая, влиза и блъска преподавателя по етика и право. Младежът е крещял нещо, но Джонева не можа да каже какво.

 До този момент ръководството на училището не е било информирано за конфликт между ученика и преподавателката, нито е бил подаван сигнал и за проява на агресия от стана на младежа, каза директорката. Тя добави, че не е успяла да разговаря с него след инцидента, тъй като пристигналите на мястото полицаи са поели случая. Не е ясно дали младежът ще бъде наказан – ще бъде направено мотивирано предложение за налагане на санкция и случаят ще бъде разгледан на педагогически съвет, обясни тя. Вчера нападнатата преподавателка беше на работа.

Източник: www.btvnovinite.bg

Снимка: БТВ

Оценка 4.92 от 26 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ