+ Предложи новина
16.04.2015

Двама български преподаватели са сред най-иновативните в света

Двама български преподаватели са сред най-иновативните в света

  Двама български преподаватели ще се присъединят към 300 иновативни учители на Microsoft (Innovative Educators) и ученици-посланици от цял свят в събитието „E2 Global Educator Exchange”, което ще се проведе в края на месеца в централата на софтуерната компания в Редмънд, щата Вашингтон.

   Ангел Ангелов е учител по информационни технологии в СОУ „Сава Доброплодни” в Шумен, а Димитрина Тодорова преподава информационни технологии в Английска езикова гимназия „Гео Милев” в Бургас. Те са сред най-иновативните учители в света, избрани да присъстват на събитието, както и да си сътрудничат, да създават и обменят опит с колегите си за интегриране на технологиите и образованието.

  Колегите получават статут на MIE експерт през 2014 г. Избрани са заради способността си да използват технологиите ефективно в класната стая и да подпомагат учениците да развият така важните за 21-ви век ИТ умения. Двамата учители демонстрират също отлични постижения при създаване и използване на трансформационни учебни среди, уточниха от Microsoft България.

  Основен фокус на Ангел Ангелов в неговата дългогодишна преподавателска практика е ученето чрез действие – акцентът се поставя повече върху процеса, отколкото върху резултата. Целта е учениците да могат самостоятелно да овладяват знания, да решават проблеми, да се справят в нови ситуации.

  Димитрина Тодорова акцентира върху интегрирането на многообразните технологии, съществуващи в училище, и обединяването им в едно цяло за ползата на пълноценното съвременно обучение по всяко време и от всяко място.

  „E2 Global Educator Exchange” е част от инициативата „Microsoft в образованието”, която предлага поредица програми за професионално развитие, целящи да преодолеят разликите между технологичните умения и иновативното преподаване. Програмите не се ограничават с традиционното софтуерно обучение, а осигуряват платформа, която подпомага обучението на учителите и училищното ръководство с различни нива на квалификация. От 2003 година досега Microsoft е обучила чрез тези програми над 10 милиона учители и е достигнала до повече от 200 милиона ученици по целия свят.

Източник: www.technews.bg

Оценка 4.87 от 30 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Онлайн Английски език за начинаещи
Народни танци София център
Говорим Английски Онлайн
Школа по Латино танци Велико Търново
Школа Модерни танци Русе
Online уроци по Турски
Курс Руски език
Ноти за Пиано за начинаещи
Школа за Народни танци Младост
Курсове за Масаж
Йога за бременни София
Как да науча Английски бързо
Уроци по Латино танци в София
Online Курсове по Английски език
Урок по Математика за 1 клас
Учител по Математика в Надежда
Спортен център Варна
Занималня Лозенец София
История на Бургас
Тренировки по Волейбол в София за деца
Курсове Френски език София
Уроци по Математика Овча Купел
Йога в Русе
Курс по Английски език on vimeo
Уроци по Български език за чужденци
Училище на Английски
Урок по Народни танци
Как да науча Немски
Онлайн уроци по Английски
Онлайн изучаване на Английски език
Раджа Йога
Езиков център Варна
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ