+ Предложи новина
08.02.2016

Досегашният директор на 119 СОУ в София е новият зам.-министър на образованието

Досегашният директор на 119 СОУ в София е новият зам.-министър на образованието

  Досегашният директор на 119-то СОУ „Акад. Михаил Арнаудов“ в София Диян Стаматов е новият зам.-образователен министър. Назначението е факт след заповед на премиера. Диян Стаматов е дипломиран биолог и учител по биология от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той идва на мястото на Ваня Кастрева. Стаматов стана известен, след като подкрепи инициативата на 51-во СОУ да бъде въведен етичен кодекс за публикуване на снимки на ученици във Facebook. Става въпрос обаче само за времето, в което учениците са на училище. 

 По времето на Стаматов в правилника на 119 СОУ беше въведено и друго любопитно изискване, свързано с домашните и уроците, които се възлагат за работа вкъщи. Съгласно него на първолаците не бива да бъдат давани домашни, които изискват от тях да отделят повече от един час за подготовката им. "Децата пишат домашни и правят различни минипроекти, но не трябва да ги натоварваме прекалено много. Изискванията за време са съобразени с възрастта им и с тежестта на предметите", каза директорът Диян Стаматов.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ