+ Предложи новина
06.06.2017

Документи с невярно съдържание класират първокласници в столични училища

Документи с невярно съдържание класират първокласници в столични училища

 Скандал с приема на първокласници се разрази в 51 ОУ "Елисавета Багряна" в София. Родители подадоха сигнал до прокуратурата. Те алармираха, че живеят в района на училището, а не са класирани. Както е известно местоживеенето е първият критерий за прием на децата, вторият е - месторабота. Пред Нова телевизия родителите разказаха, че се злоупотребява с критерия за месторабота и се вадят фалшиви бележки, включително и за надомна работа. Ангел, който е баща на момиченце, обясни, че трябва да се намери вариант за класиране, без да се подават документи с невярна информация. По думите му понеже 51 ОУ е много желано, родители масово злоупотрябват.

  От Столичната община заявиха, че не носят отговорност за създалия се хаос, защото критериите са разписани от Министерството на образованието. Зам.-кметът Петър Чобанов обясни, че от общината са предупредили ведомството, че наредба номер 10 ще създаде проблеми. Директорът на Столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева коментира, че родителите са направили добре, като са сигнализирали на прокуратурата за злоупотреби с адреси за местоживеене или месторабота. Тя заяви, че наредбата не е направена, за да се ощетяват децата.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ