+ Предложи новина
11.11.2016

Догодина у нас ще бъде открита първата ведомствена детска градина

Догодина у нас ще бъде открита първата ведомствена детска градина

  Първата ведомствена детска градина в България трябва да бъде открита в началото на 2017 година. Това заяви в Русе министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. Тя обясни, че към момента има четири проекта на общини, одобрени по програма "Красива България", чрез които да бъдат създадени ведомствени детски градини. Русинова припомни, че тази инициатива, чието началото е било поставено през това лято, е за подобряване на достъпната среда на обществените сгради и съответно за по-добро съвместяване на личния живот на работещите хора. "Считам, че това е добър механизъм да подпомогнем семействата с организиране на места, където във времето, в което децата не са на държавна детска градина или на училище, ще могат да бъдат близо до родителите си. Така всички ще се чувстват по-добре", обясни Русинова.

 Вчера тя участва в откриването на реконструираната Английска гимназия по "Красива България". По думите на Русинова това е хубава инициатива, защото дава възможност за заетост и подпомага местните власти да обновят исторически и културни сгради.

Източник: www.novini.bg

Снимка: деца от детска градина „Славейче”  гр. Лясковец, област Велико Търново

Оценка 4.84 от 38 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ