Регистрирай се
+ Предложи новина
14.09.2020

Доц. Мангъров: Болните деца – вкъщи, здравите – на училище

 "Значителна част от мерките, които се вземат от министерството на образованието преди първия учебен ден, са преувеличени и ненужни". Това каза доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозната болница в София. Според него се случва същото, както с КПП-тата и затварянето на парковете през зимата.

 "На път сме да повтори същото нещо, но сега в училищата, водени от някакъв страх. Ще направим същите простотии, които направихме тогава, но този път ще е за сметка на нашите деца", смята Мангъров. Той посочи проста формула, за да се избегне притеснението и създаването на хаос - децата, които са болни, да не ходят на училище, а здравите деца да си ходят спокойно в учебните часове. По думите на доц. Мангъров изолационните стаи в училищата няма да са ефикасни, защото, преди да бъде изолирано там, детето вече е било с другите деца в класната стая.

 "Друго нещо - да се разхождат в междучасието децата с маски, а в час - без маски. Това е пълна безсмислица. До момента няма статистически доказано проучване, което да твърди, че носенето на маски носи някаква съществена полза. Още повече, когато се използват от некомпетентни - каквито са децата, а и самоделните маски от плат... Доказано е, че тези, които носят саморъчно направени маски, могат да се заразят три пъти повече от тези, които не носят маски", подчерта инфекционистът. По думите на Мангъров "изследователската дейност" трябва да спре. "Това ще стане трудно, защото на всички се услади да вземат по 1 млн. лева на ден за тестове, които са си чиста печалба". Това е бизнес на лабораториите, които правят тестовете, подчерта той.

 Доц. Мангъров коментира, че погледнато в световен мащаб, страните, които през зимата бяха най-строго затворени заради пандемията, сега чакат втора вълна, а тези, които са били "оставени свободно" с най-разхлабени мерки, сега отбелязват най-малко новозаразени и най-малко смъртни случаи.

Източник: www.dnes.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Пилатес упражнения за гръбнака
Латиноамерикански танци видове
Индивидуални уроци по Народни танци
Частни уроци по Математика Бургас
Тренировки по Футбол за деца в Стара Загора
Изучаване на Италиански език
Руски език за начинаещи 2009
Клубове за Народни танци Пловдив
Курс Фризьорство София
Курсове Английски език София
Курс по Италиански Варна
Говорим Английски Онлайн
Кик Бокс София
Школа по Пиано за начинаещи pdf
Курсове за Масаж
Частна детска градина София Люлин
Тренировки по Тенис на маса Бургас
Тестове по Икономика
Модерен Балет за деца София
Матура за 7 клас по Математика 2014
Модерен Балет Пловдив
Уроци по Английски
Уроци Математика
Изучаване на Английски
Уроци по Рисуване Варна
Курсове разговорен Английски
Училища в София
История за 6 клас
Езикови курсове по Италиански
Бокс тренировки Бургас
История на България за кандидат студенти
Уроци по Рисуване за деца
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ