+ Предложи новина
10.03.2015

"Добра Кариера, Добър Живот"

  За 14-ти път, в седем града - София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас, ще се проведе най-мащабният кариерен форум в България - „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър живот“.

 По време на форума, студентите могат да сложат началото на своята професионална реализация в най-подходящата компания. Нещо повече – преди и по време на събитието имат възможност да научат какви знания, умения и качества ще са им необходими, за да разгърнат потенциала си в правилна посока.

И тази година семинарна програма ще има в София, Варна, Свищов и Пловдив.

По време на практическите работилници, някои от компаниите-участници ще представят своята дейност и начин на работа в организацията чрез интересни уъркшопи и казуси

  В седмиците преди „Национални дни на кариерата” JobTiger организира предварителни, специализирани срещи, на които студенти и млади специалисти ще могат да получат съвети за успешно кандидатстване за работа и подготовка за участието си във форума – избор на компания и длъжност, писане на автобиография и мотивационно писмо, поведение по време на интервю и др.

  Основната цел на форума е студентите и младите специалисти да открият възможности за професионална реализация, а работодателите да се срещнат със своите потенциални стажанти и служители.

  Приоритет на „Национални дни на кариерата” е популяризирането на летните стажове за студенти, като алтернативна форма на обучение и подготовка за бъдеща професионална реализация. Същевременно компаниите, наели стажанти, имат възможността да ги обучат и подготвят за бъдещи свои служители, което улеснява целия процес на планиране, подбор и обучение на персонала.

  За периода 2014-2016 г. в рамките на инициативата Nestle needs YOUth, Нестле България ще осигури възможност за работа на 150 младежи на възраст под 30 години и ще създаде стажантски позиции и програми за обучение на още 180 младежи на същата възраст. Те ще имат възможност да работят на различни нива и в различни отдели на компанията от производство и администрация, до продажби, маркетинг, финанси, технологии, изследване и развитие.

  Само през 2014 г. над 160 младежи са намерили място в компанията, което е половината от поетия й ангажимент в рамките на 2014-2016 г. Този резултат идва едва година след като компанията представи програмата Nestle needs YOUth в България и се ангажира с наемането на 330 младежи до 30 годишна възраст за периода.

Източник: www.careerdays.bg

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ