+ Предложи новина
22.10.2021

До месец учителите вероятно ще бъдат задължени да имат зелен сертификат

 Не можем да въведем зелен сертификат за учителите веднага, защото това ще доведе до кризисна ситуация в системата”. Това заяви служебният министър на образованието Николай Денков по Нова телевизия.

 „Не може такъв сертификат да се въведе от днес за утре, защото ще останем без учители. Ако има гратисен период, тогава това трябва да се изговори със социалните партньори – синдикати и директори, така че да се разберем какво правим. Нямаше време за тази комуникация”, каза Денков. И добави, че МОН е направило всичко възможно да убеди учителите да се ваксинират, организирайки информационни кампании още през лятото.

  Също в ефира на Нова телевизия заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров обяви, че до 4 седмици държавните служители и учителите вероятно също ще бъдат задължени да имат зелен сертификат. В настоящата заповед служителите в администрациите са изключени, защото това щяло да попречи на услугите и на гражданите, и на бизнеса.

Източник: www.u4avplovdiv.com

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ