+ Предложи новина
27.02.2019

До края на месеца сформират групите за извънкласни занимания по интереси

До края на месеца сформират групите за извънкласни занимания по интереси

  Над 16 500 извънкласни занимания по интереси ще се проведат в повече от 2 200 училища в цялата страна до края на 2019 г. Групите трябва да бъдат сформирани окончателно до края на този месец, като за момента участие са заявили над 251 000 ученици. Близо 60% от тях са избрали направленията от STEM - "Дигитална креативност“, „Математика“, „Технологии“ и „Природни науки“. За провеждането на заниманията бяха отпуснати 25 000 000 лева от държавния бюджет. Поне два пъти в седмицата учениците ще имат занятия, извън задължителните по учебните планове.

 Сред желаните направления са още „Изкуства и култура“ и „Спорт“. Засилен интерес има към заниманията по шах в цялата страна, като в тях ще се включат над 3 200 деца. Шахът е третият най-популярен спорт за занимания по интереси след футбола и волейбола. Учениците в страната са поискали да спортуват още тенис и баскетбол. Близо 31 200 са избрали сценични и танцови изкуства, сред които са театрални кръжоци и народни танци. За първа година са сформирани групи по медийна грамотност и стилистичен анализ на медийната реч.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.88 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ