+ Предложи новина
01.10.2015

До 150 лв. глоба за родители, чиито деца не ходят на детска градина или училище

До 150 лв. глоба за родители, чиито деца не ходят на детска градина или училище

  Окончателно депутатите гласуваха глоба в размер от 50 до 150 лв. за родители, които не записват децата си в детска градина или училище. В промените, минали второ четене  от Законопроекта за предучилищното и училищното образование, става ясно, че ще има и същата глоба и за родители, които не осигурят присъствието на децата си в детска градина или училище. От 5000 до 10 000 лв. ще е глобата за лица, които без регистрация организират и провеждат дейности по отглеждане, възпитание и обучение на деца от тригодишна възраст до постъпването им в първи клас с цел издаване на документ за завършена предучилищна подготовка. Автор или издател на познавателна книжка, учебник или учебен комплект, който разпространява произведението в отклонение от одобрения проект, ще се наказва с глоба, съответно с имуществена санкция в размер от 1000 до 5000 лв.

 Със същия размер ще се глобява автор или издател, който разпространява произведение, въвеждащо в заблуждение, че е одобрено от министъра на образованието и науката като познавателна книжка, учебник или учебен комплект.

Източник: www.standartnews.com

Оценка 4.87 от 30 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ