+ Предложи новина
20.05.2016

Днес изпитват седмокласниците по математика, над вариант 1 ще се мъчат абитуриентите

Днес изпитват седмокласниците по математика, над вариант 1 ще се мъчат абитуриентите

  Днес ще се проведе Националното външно оценяване по математика за седмокласниците. Около 59 000 ученици се очаква да се явят на него. Изпитът е с начало 10:00 и се състои от два модула. Първият е задължителен за всички. Той съдържа 20 задачи от два вида - със структуриран отговор и със свободен отговор. Продължителността на изпита е 60 минути, а максималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65. Вторият модул, който не е задължителен, се състои от 4 задачи с отворен отговор. Продължителността на модула е до 90 минути, а правилните решения на задачите носят 35 точки. Максималният резултат от двата модула е 100 точки. В 9.00 часа ще бъде изтеглен изпитният вариант за национално външно оценяване по математика за 7 клас. Резултатът от националното външно оценяване по математика се записва като текуща оценка.

 Вариант 1 се падна на абитуриентите. Той беше изтеглен в 7.00 ч. в сградата на Министерството на образованието и науката. Матурата на дванайстокласниците започва в 8.00 ч. и е с времетраене 4 астрономически часа. Изпитът включва 13 различни предмета, като и тази година най-желани сред зрелостниците са предметите биология и здравно образование, география и икономика и английски език. По думите на образователния министър Меглена Кунева по повод купуването на отговори на матури - отговори на матурите на са изтекли, защото МОН ги е опазило, а организацията е била отлична. Когато обаче ученик приключи изпита, дори ако това е час след началото, може да излезе и да публикува отговорите, категорична е Кунева. Едва в 10.30 ч. отговорите са били факт, каза Кунева. Изтичане на матурите тази година няма, категорично посочи тя.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ