Регистрирай се
+ Предложи новина
19.03.2020

Дистанционните занимания в СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Пловдив започват с песен

  Учители и директори отправят трогателни обръщения към колеги, родители и ученици, за да повдигнат духа им в трудните времена на заплаха от коронавирус и принудилна изолация. След като за 48 часа гилдията реорганизира учебния процес, за да се случва дистанционно, третият учебен ден във виртуалните класни стаи започна особено емоционално.

 Ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий” получиха за добро утро видео с изпълнение на Хор на учителите от учебното заведение. Записът е от откриването на учебната година през септември 2017 г. На него целият преподавателски екип приветства родители и деца, като пее китка  от български шлагери. Тя започва с „Не съм избягал” на Камен Воденичаров и преминава през „Богатство” на „Тангра”, „Един неразделен клас” на „Тоника СВ” и култовото парче от филма „Вчера” – „Клетва”. За да завърши с „Моя страна, моя България” на Емил Димитров.

 Всеки ден дистанционните занимания в СУ "Св. св. Кирил и Методий" ще започват с песен. Осмокласници от Френската гимназия пък получиха тази сутрин колаж от своята класна, в който тя е събрала снимки на всички тях от видеовръзките през предишните учебни дни в режим на дистанционно обучение. Директорката на СУ „Черноризец Храбър” разпространи емоционално видео. В него Елена Кисьова призовава всички да са по-човечни и по-взискателни към себе си. Тя приканва родителите да поздравят своя онлайн ученик, а и да се възползват от настоящата ситуация – той може да им разкаже за гордите мъже от Йовковите разкази и за химичните реакции. 

 „Колеги, вие сте новите апостоли, направихте  революция  в българското образование. Променихте себе си – това е вашият атестат!”, казва още Елена Кисьова във видеото. И добавя: „Камбанният звън вечерта е поклон към лекарите. Нека сутринта започва с поклон към българския учител, който във време на криза не се отказва и дава всичко от себе си!”

 На учениците школската шефка заръчва да са по-отговорни към себе си, да спазват правилата и да четат книги – защото те ще ги направят по-добри и ще ги пренесат в по-хубав свят. Скоро ще сме заедно и ще се прегърнем, завършват повечето от посланията на учители и директори към цялата общност от колеги, родители и ученици.

Източник: www.marica.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Уроци по Плуване за деца в София
Частни уроци по Английски Младост
Курсове по Български за чужденци
Уроци по Плуване за възрастни
Индивидуални уроци по Счетоводство
Частна детска градина София Бъкстон
Матура по Английски език
Пилатес за начинаещи
Графичен Дизайн програми
Курсове Гръцки език
Школи по Английски език Стара Загора
Учител по Английски Люлин
Уроци по Немски Бургас
Руски език online
Уроци по Спортни танци
Онлайн учител по Английски
Зумба Стадион Васил Левски
Курсове по Счетоводство
Уроци по Испански за начинаещи
Народни танци за начинаещи София център
Уроци по Английски за деца
География матура
Курсове за Маникюр Варна
Езикови курсове Велико Търново
Курсове по Математика Варна
Английски транскрипция
Уроци по Математика Дианабад
Английски език в София
Школа по Английски език Люлин
Урок по Салса
Ускорен курс по Английски
Уроци по Шведски език
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ