+ Предложи новина
19.03.2020

Дистанционните занимания в СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Пловдив започват с песен

  Учители и директори отправят трогателни обръщения към колеги, родители и ученици, за да повдигнат духа им в трудните времена на заплаха от коронавирус и принудилна изолация. След като за 48 часа гилдията реорганизира учебния процес, за да се случва дистанционно, третият учебен ден във виртуалните класни стаи започна особено емоционално.

 Ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий” получиха за добро утро видео с изпълнение на Хор на учителите от учебното заведение. Записът е от откриването на учебната година през септември 2017 г. На него целият преподавателски екип приветства родители и деца, като пее китка  от български шлагери. Тя започва с „Не съм избягал” на Камен Воденичаров и преминава през „Богатство” на „Тангра”, „Един неразделен клас” на „Тоника СВ” и култовото парче от филма „Вчера” – „Клетва”. За да завърши с „Моя страна, моя България” на Емил Димитров.

 Всеки ден дистанционните занимания в СУ "Св. св. Кирил и Методий" ще започват с песен. Осмокласници от Френската гимназия пък получиха тази сутрин колаж от своята класна, в който тя е събрала снимки на всички тях от видеовръзките през предишните учебни дни в режим на дистанционно обучение. Директорката на СУ „Черноризец Храбър” разпространи емоционално видео. В него Елена Кисьова призовава всички да са по-човечни и по-взискателни към себе си. Тя приканва родителите да поздравят своя онлайн ученик, а и да се възползват от настоящата ситуация – той може да им разкаже за гордите мъже от Йовковите разкази и за химичните реакции. 

 „Колеги, вие сте новите апостоли, направихте  революция  в българското образование. Променихте себе си – това е вашият атестат!”, казва още Елена Кисьова във видеото. И добавя: „Камбанният звън вечерта е поклон към лекарите. Нека сутринта започва с поклон към българския учител, който във време на криза не се отказва и дава всичко от себе си!”

 На учениците школската шефка заръчва да са по-отговорни към себе си, да спазват правилата и да четат книги – защото те ще ги направят по-добри и ще ги пренесат в по-хубав свят. Скоро ще сме заедно и ще се прегърнем, завършват повечето от посланията на учители и директори към цялата общност от колеги, родители и ученици.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.85 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Курсове Компютърна грамотност
Урок по Гръцки
Уроци по Шведски език
Онлайн уроци по Немски
Курсове по Френски София
Фитнес клубове София
Тестове по Немски
Пилатес в Пловдив
Спортни танци Пловдив
Как да науча Немски език
Школа по Английски език
История на Балет
Частни уроци по Математика Банкя
Частни уроци по Испански Пловдив
Курсове по Италиански Бургас
Курсове по Английски език Варна
Частни уроци по Немски език Бургас
Курсове по Психология
Подготовка по История
Школа по Ориенталски танци Пловдив
Уроци по Пиано Стара Загора
Матурата по Английски
Курс по Английски език Бургас
Езикови курсове в Пловдив
Курсове за Фризьорство
Спортни танци за деца Варна
Уроци по Математика Дружба
Клуб по Спортни танци Шумен
Матура по География
Частни уроци по Руски език Варна
Уроци по Математика център
Курсове по Математика
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ