+ Предложи новина
12.07.2018

Дисциплинарни наказания грозят допусналите гафа с класирането на седмокласниците

Дисциплинарни наказания грозят допусналите гафа с класирането на седмокласниците

 Образователният министър Красимир Вълчев ще настоява за дисциплинарни наказания на виновните за гафа с класирането след седми клас в столицата, след като стана ясно, че грешката е човешка. Това заяви той преди да отговаря на въпроси представителите от образователната комисия. След като излезе първото класиране за прием в гимназия миналата седмица, се оказа, че 4 от тях е допусната грешка при балообразуването. Тогава от РУО София-град обясниха, че е била техническа и не могат да разберат как е е получила. Днес образователният министър заяви, че грешката е човешка и ще настоява виновните за гафа да бъдат наказани. „Основната отговорност е на председателите на двете комисии - по информационно осигуряване и областната комисия по класирането, както и на контролиращия ръководител в лицето на началника на РУО“, заяви Вълчев.

 Той обясни, че ще понесат отговорност по закона за държавния служител, като Дисциплинарният съвет е органът, който изслушва и предлага решение. „Смисълът на наказанието е да не се допускат повече такива грешки, да се въведат съответно мерки, с които служителите да са по-отговорни“, каза още Вълчев. Освен това, според него трябва да се въведат допълнителни контроли, за да се минимизират възможностите за грешки.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.95 от 22 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ