+ Предложи новина
22.12.2017

Директорът на детската градината в Горна Баня обвини в натиск Столична община

Директорът на детската градината в Горна Баня обвини в натиск Столична община

  Служители и родители, чийто деца посещават столичната детска градина 164 "Зорница" излизат на протест. Протестът е във връзка с "безпрецедентното уволнение (от страна на столична община)" на г-жа Мариана Иванова, директор на 164 детска градина в столичния квартал "Горна баня". В ефира на БТВ уволнената директорка заяви, че е била подлага на на натиск, за да се приемат определени деца. "Причината за уволнението ми е нарушение на трудовата дисциплина и нерегламентиран прием."Това са дребни нарушения и размити мотиви. Преди проверките ми беше поискана оставката. Бе ми казано, че срещу мен е имало донос", заяви Иванова.

  "Причината стана отстраняване на две учителки. Те бяха на срочен договор и не се вписаха в колектива. Родителите подаваха жалби срещу тях", обясни уволнената директорка. Тя директно обвини г-жа Минчева, директора на дирекция Образование в СОС, районният кмет г-жа Семерджиева, които й изпращали смс с името на детето и ЕГН-то на детето, за да бъдат приети. "Тези деца не се отразяват в системата. Това са деца със специални образователни потребности и хронични заболявания - астма, бронхит, алергии. Хората не злоупотребяват с това, но няма друг вариант за прием при този извънреден случай, но имаме квота. По правилата не може да са повече от 10. При мен бяха 11, за целия период от 4 години бяха 24 деца. Казвала съм, че не мога да приема повече деца и ми беше казвано, че трябва. Г-жа Николова от дирекция "Образование" ми каза, че ако не си тръгна ще ме съсипят от проверки и това се случи", разкри директорката.

 "Не всеки може да бъде приет. Гарантирам за себе си, че при мен нямаше корупция. Чувала съм слухове преди да постъпя на поста, че се е плащало по 3000 лева на дете. Приемам абсолютно тенденциозно това уволнение. За мен проблемът е институционален - трябва да се строят гради". В момента има 120 чакащи деца за прием от район "Овча купел". "Мен ме боли, защото това бяха моите началници. Аз и колегите ми се чувстваме притиснати, но хората ги е страх да го афишират. Този натиск е много трудно доказуем докато си в системата. При нас корупция нямаше. Има наредба, по която може да се направи дарение от доволни родители, но това се случва, след като децата вече са били приети в градината. Родители са ми признавали, че на много високо ниво са давали пари за прием и са ме питали дали трябва още нещо да се даде", каза още уволнената директорка.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.89 от 27 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Уроци по Английски език за начинаещи онлайн
Клуб Народни танци Витоша
Курсове по Английски език София
Частни уроци по Френски език София
Салса клуб
Английски език за българи
Английски език София
Курсове по Гръцки език Пловдив
Частни уроци по Немски език в Русе
Зумба в София Лозенец
Матури География
Отслабване с Йога
Интернет уроци по Английски
Езиков курс по Немски език
Немски езиков център
Частни уроци по Френски език
Йога в къщи
Уроци Салса София
Уроци по Пеене Русе
Уроци Пиано Варна
Немски за деца
Италиански език Пловдив
Нива в Английския език
Тестове по Немски език а1
Учителка по Английски
Бизнес Английски онлайн безплатно
Курсове по Немски онлайн
Индивидуални уроци по Немски език Варна
Уроци и курсове курс по Народни танци
Индивидуално обучение по Английски
Уроци по Брейк танци
Народни танци в Люлин
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ