+ Предложи новина
27.01.2017

Директорът на 19 СУ "Елин Пелин": Това ще е поредното преместване на детето

Директорът на 19 СУ

  И днес, 27 януари, децата от 3 „В” клас от столичното 19-то СОУ „Елин Пелин” учат в сградата на общината. Причината – още няма официален документ за преместване на агресивното момче, заради което родителите на другите деца отказаха да ги пускат да учат в сградата на 19-то СОУ. Трябва да бъде дадена служебна бележка на родителите на проблемното дете, но досега те не са дошли да вземат документа. Докато това не стане, детето остава ученик на 19-то СОУ. Директорът на училището Детелина Арнаудова заяви пред БНТ, че за конкретния случай преместването е временно решение. Опасявам се, че това ще е поредното преместване на това дете, добави тя. Когато се обърнем към институциите с молба да бъдем чути, нека това да се случва, призова Арнаудова. И обясни, че подадената от нея оставка е по лични причини, а не заради конкретния случай.

 Вече бившият зам.-министър на образованието Диян Стаматов упрекна родителската реакция и каза, че в днешно време не само семейството е основна клетка за възпитание, но и училището. Той буквално помоли Арнаудова да не си тръгва, защото е емблема на училището. Родители отвърнаха задочно на Стаматов, че реакцията на МОН е прекалено закъсняла и че четири месеца институциите са бездействали. Родителите считат, че трябва детето да бъде подготвено индивидуално, а не само да бъде прехвърляно от едно място на друго, без промяна в подхода. Те изразиха пълна убеденост, че случаят ще се повтори, просто с други деца. Смяната на средата е изключително важна, опонира Стаматов.

 По-рано ученикът е бил преместен от 20-то училище заради агресивно поведение, когато законът позволяваше такава мярка. Съгласно новите разпоредби ученици до четвърти клас не могат да бъдат местени като наказание.

Източник: www.actualno.com

Снимка: БТВ

Оценка 4.9 от 30 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ