Регистрирай се
+ Предложи новина
24.03.2020

Директори на селски училища търсят компютри за учениците си

 Директори призовават в социалните мрежи да им бъдат дарени стари лаптопи, които вече са извън употреба – за да включат децата в дистанционното обучение.

 „Приятели и хора от моя приятелски кръг, обръщам се към всички, които имат стари, но работещи лаптопи, които не ви трябват и не използвате, с молба да ги дарим на учениците от нашето малко селско училище. Много са малко тези, които имат лични устройства, повечето нямат такива и няма как да участват в дистанционното обучение, организирано от училището в тази ситуация. Ако искате да помогнете, можете да го направите, като директно им изпратите своя стар, но използваем лаптоп. Пишете ми на лични и ще ви дам адрес за изпращане”, написа на стената си във Фейсбук директорката на ОУ „Васил Левски” в село Караджово Красимира Благоева. Преди това споделила затрудненията си и апела в групата на директорите от цялата страна, а много от тях се заели на свой ред да разпространят призива. 

 Проблемът, пред който сме изправени, стои пред всеки директор на училище с деца от уязвима група, каза Благоева. В момента в ОУ „Васил Левски” в Караджово всички учители прилагат дистанционно обучение. Обратната връзка обаче е на няколко писти – лично от ученика, от родител, по телефона, с попълнен работен лист през образователния медиатор Бойчо Кочев, на когото сутрин Красимира Благоева лично връчва предпазни средства за обходите в махалата.

„За част от нашите ученици наистина няма вариант - категорична е тя. -  В същото време сигурно има хора, които са си купили нова техника и са забравили старата в шкафа. Сега могат да се освободят от нея, като помогнат на някого. Точно сега е моментът да се прояви солидарност. През първата седмица на извънредното положение учителите показахме, че можем да бъдем консолидирани, да си помагаме и да  търсим начин да помогнем на всяко дете”.

 Около 20 устройства биха покрили нуждите на всички деца в Караджово, които имат дигиталните умения и веднага биха могли да се включат в електронното обучение от разстояние. На апела на директорката вече е реагирала неправителствена организация от София, както и колеги от други училища. Ако постъпят повече устройства от необходимите, школските шефове ще ги преразпределят помежду си според нуждите на учебните заведения.

Източник: www.marica.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ