+ Предложи новина
13.02.2017

Директор на училище поощрява с лични средства деца с отличен успех

Директор на училище поощрява с лични средства деца с отличен успех

  Директорът на ОУ „Св. Климент Охридски“ в шуменското село Пет могили Стефан Стефанов е решил да поощрява с лични средства деца с отличен успех. Засега отличник, и то пълен, е само осмокласничката Борчин Иляз, която в петък получила първата си стипендия от 50 лв.

 Стефанов е и председател на общинския съвет на малката община Никола Козлево. Наскоро се стигнало до вдигане на възнагражденията на местните парламентаристи и селските кметове, а той обявил на всеослушание, че ще прави дарения. „Доходите ми стигат. На волейболния отбор правех дарения, но сега съм решил да стимулирам децата да учат“, обяснява директорът. В училището, макар и селско, не се пишат оценки по милост. Затова и след първия учебен срок 3,20 е средният успех на възпитаниците от пети до осми клас.

 Борчин е единствена отличничка, дори стигнала до областни кръгове на олимпиади. Директорът питал майка й дали няма да се засегне от финансовата помощ. Напротив, оказало се, че жената е благодарна, защото досега никой не се бил сетил да възнагради по някакъв начин момичето й за постиженията.

Източник: www.trud.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ