+ Предложи новина
12.01.2017

Директор на софийско училище подаде оставка заради непристойни снимки

Директор на софийско училище подаде оставка заради непристойни снимки

  Софийската районна прокуратура разпореди проверка за публикувани снимки на интернет страницата на 51-во СОУ "Елисавета Багряна" в София. Фотографиите са на директора на учебното заведение Асен Александров, които са с определено порнографско съдържание, информират от прокуратурата. В хода на проверката ще бъде проверена автентичността на изображенията, както и кой е техният разпространител. След приключването й ще бъде преценено налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление. Междувременно стана ясно, че директорът на училището - Асен Александров, който е и съветник в Министерството на образованието и науката, е подал оставка след разговор с вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева. Оставката е приета, съобщи пресцентърът на МОН.

 "Вярвам в прокуратурата и очаквам след проверката името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения", пише Александров в мотивите за оттеглянето си. Министър Кунева е възложила на Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието, проверка за изясняване на случая. Съгласно закона началниците на регионалните управления са работодатели на директорите на общинските училища. Ваня Кастрева е поискала писмени обяснения за установяване на фактите около случая. До приключване на проверката Асен Александров е в отпуск като директор на 51-о Средно училище "Елисавета Багряна".

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.83 от 40 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ