+ Предложи новина
26.02.2020

Директор на пловдивско училище принуждавал учители да напускат по взаимно съгласие

 ДАНС влезе в пловдивското основно училище "Петър Берон". Служителите на агенцията по сигурността са влезли при директора на училището Стефан Кючуков. Вчера той беше обвинен, че трима служители са били принуждавани да попълнят молба за прекратяване на трудовия си договор по взаимно съгласие. От синдиката твърдят, че директорът на учебното заведение Стефан Кючуков е упражнявал натиск върху персонала и е предприел редица незаконни и неморални действия, с което е създал напрежение в колектива.

 От синдиката обявиха също, че в момента в школото няма обособена учителска стая. Според тях няма и назначен служител, който да борави със Системата за финансово управление и контрол. Архивът в школото се пазел в мазето в изключително лоши условия, а помещението на бившия учителски кабинет било отдадено под наем на зъболекар. В същото време родители и учители застанаха в защита на директора Стефан Кючуков.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ