+ Предложи новина
12.10.2023

Диян Стаматов: Традиционните родителски срещи са отживелица

 "Традиционните родителски срещи в този формат са отживелица и най-добре в София, и в големите населени места да ги изпратим спокойно в миналото". Това написа председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и директор на 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов" в София - Диян Стаматов. Според него е необходим изцяло нов вариант на комуникация с родителите в София и в по-големите градове.

 "Във времето на новите технологии, в ръцете на училището е да се опита да направи промяна в комуникацията с родителите на учениците си. И то най-вече в София и в по-големите населени места", пише той. Стаматов е на мнение, че сегашният вариант на родителски срещи не носи нищо конструктивно, не дават нищо на родителите, освен негативно отношение към училището и учителите.

 "Комуникацията чрез електронния дневник е достатъчна, при добро и практично използване - така всеки родител получава наситена и реална информация за оценки, отзиви, домашни, поведение, закъснения, отсъствия и много съобщения", смята директорът. По думите му обаче това не е достатъчно.

 "Всеки класен ръководител има регламентиран час за консултации и срещи с родители. Този един ден в седмицата е достатъчен да бъде рационално осмислен и запълнен с ползотворни срещи. Един простичък график за разпределение на срещите с родителите, подготвен след проведен разговор - покана с родителите. Може да се даде възможност за един час да бъдат проведени срещи с до двама, трима родители. Да бъдат представени натрупаните отзиви за децата им, да бъдат споделени позитивите, но и пропуските в подготовката на учениците. Да се отдели малко, но лично и специално внимание на всеки родител с достатъчно конкретна информация. Нещо, което е важно за всеки родител и е полезно за двете страни. Такава практика има в много страни. Когато тя е добре обмислена, носи само позитиви за всички в училище", пише той.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.87 от 31 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Хип Хоп танци Пловдив
Курсове по Математика за 6 клас
Уча Английски
Частни уроци по Английски София
Школа за Народни танци София център
Курсове по Английски за възрастни
Уроци по Информатика София
Клубове по Народни танци в Русе
Балет деца
Курсове по Китайски
Френски език начинаещи
Курсове по Арабски
Интензивен курс по Немски
Онлайн Английски
Частна детска ясла София Мусагеница
Джаз Балет София
Тестове Физика
Великденска олимпиада по Математика за първи клас
Частни уроци предлага частни уроци по Испански
Уроци по Плуване Варна за възрастни
Курсове по Немски език в Пловдив
Частни уроци по Руски език София
Уроци по Немски
Как да научим Английски лесно
История за 11 клас
Клубове за Народни танци Стара Загора
Уроци по Френски език Варна
Обучение по Ексел
Упражнения по Немски за начинаещи
Курсове по Френски в София
Пилатес упражнение техника
Уроци по Математика София Дружба
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ