+ Предложи новина
13.08.2020

Диян Стаматов с предложения за новата учебна година

Всяко училище да има екшън план за началото на учебната година за преминаване към онлайн обучение, призова директорът на столичното 119 училище Диян Стаматов.

 „Предвиждаме в коридорите да направим разделителна ивица, която символично да дели на два потока движението на учениците. Основната цел е те да не се струпват по едно и също време на едно и също място“, обясни Стаматов. Според него това ще е трудно в началото, защото до сега такава организация не е имало в нито едно училище. Предвижда се още стъпаловидно започване на учебните часове за отделните класове и междучасията да се разминават. „Например първи клас могат за започват в 8 ч., втори клас в 8,15 ч. Едно такова 15- минутно разделяне е напълно достатъчно, за да може и междучасията да се разминават“, каза още Диян Стаматов пред бТВ.

 В класната стая на първи клас например, учениците ще са по един на чин. Разстоянието между чиновете е повече от метър, така че тази дистанция е напълно достатъчна, отбеляза директорът на 119 училище в София. Той добави, че за учителите има вариант да използват маски или шлем, защото трябва да предпазят както себе си, така и децата. Осигурени са и дезинфектанти. Най-вероятно и първият учебен ден ще бъде по-различен тази година, прогнозира Стаматов.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.92 от 24 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ