+ Предложи новина
08.05.2017

Детето на най-младия ни просветен министър ще учи в общинско училище

Детето на най-младия ни просветен министър ще учи в общинско училище

  Няма непознат ресор в сферата на образованието за новия министър Красимир Вълчев. Поема поста едва на 41 години и е най-младият образователен министър поне от началото на демокрацията. От 2009 до началото на 2017 г. Красимир Вълчев е главен секретар в Министерството на образованието и науката с малко прекъсване, изкарва общо 7 години. Финансовото управление на системата е негова пряка отговорност. Занимавал се е с управлението на администрацията и всички политики, особено в областта на образованието - предучилищното, училищното, висшето, разработване на програми, нормативни актове, политики. Сред основните двигатели е в разработването на рейтинговата система на висшите училища.

 Най-голямата част от професионалния му живот е минала в Министерството на финансите. Там е бил 7 години и половина, като основно е работил по изготвянето и изпълнението на държавния бюджет. Работил е малко и в Министерството на външните работи като финансист. Дали защото е финансист, или парите за образование са тема номер едно, Красимир Вълчев я е избрал за предстоящата си първа пресконференция. Убеден е, че образованието е мисия, и е категоричен, че няма друга управленска програма, в която то толкова категорично да е изведено като приоритет. Моята задача заедно с хората в системата на образованието и науката е да оправдаем това доверие, да покажем резултати, които да дадат видим ефект, каза новият министър при поемането на поста от предшественика си.

 Красимир Вълчев е роден на 9 юни 1975 г. в София, но е израснал в Стара Загора и Гълъбово. Завършил е “Икономика и финанси” в Икономическия университет във Варна. Само ден преди да се закълне като министър на образованието в Народното събрание, Вълчев отпразнува шестия рожден ден на дъщеричката си Елена. Именно тогава - на 3 май, името му за първи път бе официално обявено като номинация от ГЕРБ.

 Елена няма да е първокласничка наесен, а догодина. Въпреки че законът за предучилищното и училищното образование разрешава в 1-и клас да се тръгва и на 6 години, Красимир Вълчев и съпругата му Лилия, която е юрист, решили да я запишат догодина. Още не са избрали училище, но най-вероятно Елена ще учи в общинско училище. Отсега обаче е сигурно, че ще бъде на шествието за 24 май. Водя я на тържествата за празника всяка година, откакто може да ходи, казва министърът на образованието. Той няма много свободно време. Щом обаче намери, обича да чете, да ходи на море и планина. От спортовете си пада по футбол и плуване.

Източник: www.24chasa.bg

Оценка 4.89 от 27 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Гръцки език за напреднали
Школа за Народни танци София център
Матура История
Курсове за Маникюр и Педикюр
Курсове Маникюр
Салса школа
Тренировки по Футбол за деца Варна
Пилатес упражнение техника
Тренировки по Футбол за деца Славия
Тест по География
Препоръчайте ми сериозен курс по Гръцки език
Курс по Френски език за начинаещи
Уроци по Математика София Надежда
Школи за Модерни танци в София
Курсове по Испански Пловдив
Как да научим Английски лесно
Online Английски за начинаещи
Английски уроци онлайн
Атлас по География
Немски за начинаещи онлайн безплатно
Текстове на Английски
Народни танци София център
Математика 4 клас презентации
Балетни школи за деца в София
Уроци по Английски език Пловдив
Учител по Английски
Езикова школа София
Индивидуални уроци по Латино танци
Частен учител по Немски
Немски център
Школа за Народни танци Велико Търново
Шофьорски Курсове Ямбол
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ