+ Предложи новина
23.12.2019

Дете със счупена ръка е било държано 5 часа без медицинска помощ в детска градина

 4-годишно дете със счупена ръка е било държано близо 5 часа от персонала на детска градина без да му се окаже медицинска помощ. Това става ясно от жалби на родителите до Агенцията за закрила на детето, полицията и регионалното управление по образование. Вместо работещите в детската градина да извикат медицински екип, те опитали да приспят детето, за да не плаче.

 Инцидентът се е случил на 10-ти декември, преди обяд в ЦДГ „Слънце“ в кърджалийското село Габрово. Родителите на пострадалия малчуган смятат, че по-голямо дете от сборната група го е бутнало. Служителките обаче не потърсили помощ от лекар, а му направили компреси и го успокоявали, че ще му мине. Впоследствие опитали да го приспят, въпреки синината, отока на ръката и плача на момченцето. Следобед училищен автобус прибрал децата по домовете им. Когато видели състоянието на сина си, родителите незабавно завели детето си в болницата в Кърджали. Там лекарите установили счупване и гипсирали ръката на 4-ри годишното момче.

 Към жалбата, която родителите са подали до няколко институции, има прикрепен медицински документ, удостоверяващ, че детето има фрактура на двете кости на предмишницата.

 Припомняме, че през месец септември тази година, дете пострада в софийска детска градина, след като шкаф падна върху ръката му и премаза два от пръстите на момиченцето. По време на инцидента в групата е имало само един преподавател. Според родителите секцията е била необезопасена. Въпреки че със заповед на министъра на образованието всяка детска градина и училище трябва да съобщава за станал инцидент максимум до час след случилото се, ръководството в тази детска градина запазва пълно мълчание дни наред. Директорката на детското заведение също не отговаряше на телефонни обаждания и не се явяваше на работа.

 Поради зачестилите инциденти родители настояват за видеонаблюдение в детските градини и ясли. В някои детски заведения се проведоха анкети за въвеждане на видеонаблюдение в яслените групи на всички градини. За да се случи това, е необходимо 100 % съгласие както от учителите, така и от родителите.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.85 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Пиано за деца
Курсове по Народни танци София
Домашно по Математика за 6 клас
Немски език курс
Уроци по аржентинско Танго София
Матура Български
Йога курсове уроци
Забавен Английски за деца
Школа по Математика Търговище
Уроци по Пиано Бургас
Частни уроци предлага частни уроци по Испански
Балетни школи
Ел китари
Индивидуални курсове по Английски език
Salsa уроци
Школа по Английски език Люлин
Курсове по Биология
Тест за ниво на Английски
Латино танци Пловдив
Курсове Немски Пловдив
Школи по Английски език Пазарджик
Уроци по Немски език онлайн
Курсове по Счетоводство София
Модерен Балет за деца Пловдив
Лицензирани курсове по Маникюр ноктопластики
Курсове по Математика Бургас
Руски език възрастни
Руски език Пловдив
Балет за деца Велико Търново
Частна детска градина София Манастирски ливади
Народни танци
Детски школи по Футбол
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ