+ Предложи новина
30.10.2018

Десетокласник заби химикал в лицето свой съученик

Десетокласник заби химикал в лицето свой съученик

 16-годишно момче е в "Пирогов" след сбиване със свой връстник в езиковата гимназия "Свети Методий" в столичния квартал "Красно село". Сигналът за пострадал ученик е подаден днес малко преди 10.00 часа. След спречкване между десетокласници едното момче забило химикалка в скулата на другото. От болницата съобщиха, че пострадалият младеж е контактен и адекватен. Родителите на двамата ученици са уведомени. На място работят криминалисти и експерти от Детска педагогическа стая. Инцидентът е станал в езиковата гимназия "Св. Методий", която дели една сграда със 142-ро СУ "Веселин Ханчев" в софийския квартал "Красно село".

 Директорката на езиковата гимназия разказа, че в междучасието, малко преди 10.00 часа между двама ученици възникнал конфликт. Единият тийнейджър засегнал другия на лична тема и тогава обиденият младеж, държейки химикалка, посегнал да удари връстника си. Химикалката се забила в скулата на пострадалия. В междучасието в стаята имало преподавателка, но докато тя стигне до дъното на помещението, където се разразил конфликтът, момчето вече било пострадало. Била извикана линейка, която пристигнала на десетата минута и откарала тийнейджъра в "Пирогов". В лечебното заведение ще му бъде направена операция. По-рано от болницата казаха за Дарик, че пострадалият е контактен и адекватен.

 Двете момчета били приятели и след случилото се нападателят бил много притеснен. Двете момчета били палави по думите на директорката и с тях работил училищният психолог. Педагогически съвет ще решава какво наказание да бъде наложено на нападателя, като най-тежкото възможно според правилата е изключване и преместване в друго училище.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.96 от 23 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ