+ Предложи новина
02.04.2019

Децата от ДГ „Бреза“ в Пловдив участваха в открит урок с интерактивен под

Децата от ДГ „Бреза“ в Пловдив участваха в открит урок с интерактивен под

 Децата ни днес прекарват поне два часа дневно в игра със смартфона или компютъра – така твърди статистиката. Съвременните малчугани не познават игрите от детството на родителите и бабите си. Този всеизвестен факт е отправната точка на учителите от ДГ „Бреза“ в Пловдив за новаторска работа с децата – чрез игри върху интерактивен под да се демонстрира на родители и общественост как възпитаниците им могат да се развиват и двигателно, и познавателно, и емоционално-волево.

 Откритият урок, на който специални гости бяха родителите на децата, предизвика интереса и на кмета на района инж. Ральо Ралев, който е причастен към всички значими събития в живота на образователните институции в „Северен“. С него бяха и образователни експерти, нетърпеливи да наблюдават ефекта от иновативното приложение, което навлиза в игровите занимания на децата.

 Нели Димитрова, директор на детското заведение, като поздрави развълнуваните малчугани и многобройните гости, призна, че и за нейния екип иновативният урок е интересно предизвикателство, което поставя на проверка стереотипите в работата на детския учител. Интерактивната подова система FluurMat, създадена именно за децата на ДГ „Бреза“, бе успешно апробирана и оправда напълно големите очаквания на всички присъстващи. Тя дава възможност за спонтанно задържане на детското внимание върху бързо променяща се игрова ситуация, при която детето енергично търси решение, като работи в сътрудничество с останалите участници в играта. Експериментът бе подпомаган от създателя на интерактивния под Стефан Ставрев, който ръководеше игрите „Намери предмета“ и „Къртичета“, в които проличаха възможностите за развитие на детската наблюдателност, съобразителност и бързина на реакциите. Всички гости се убедиха, че емоционалният градус по време на игрите е висок, но не пречи на детската креативност.

 Впечатлен от видяното, инж. Ральо Ралев сърдечно поздрави директора и учителите на ДГ „Бреза“, прекрасните деца и родителите им, като призна, че завижда на малчуганите за интерактивния под, който занапред несъмнено ще бъде важен елемент от развиващите детски игри в ДГ „Бреза“.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.92 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ