+ Предложи новина
31.10.2016

Деца в жестока блъсканица заради пропускателен режим в училище

Деца в жестока блъсканица заради пропускателен режим в училище

 Учениците от едно от най-елитните пловдивски училища - СУ "Св. Патриарх Евтимий", са жертви на жестока блъсканица всяка сутрин, когато влизат в сградата на школото. Причината е, че от няколко дни в училището е въведен нов пропускателен режим. Децата влизат със специални гривни, които насочват към електронни устройства, но това им коства неописуеми опашки и висене по входа в продължение на 20 минути. Очаквам съвсем скоро някое дете да бъде стъпкано и чак тогава, предполагам, същия болен мозък, ще отмени това безумие. Не ми се мисли, но при този режим съществува риск да се повтори ужасът с дискотека "Индиго" в София, когато имаше много жертви и пострадали, разказа възмутен общинският съветник Константин Георгиев, чието дете учи в елитното школо. Той разказа, че още на родителските срещи, когато се обсъждало нововъведението, мнозина от присъстващите споделили опасенията си, че подобно устройство ще създаде рискове за децата. Никой обаче не чул аргументите им. Нещо повече родителите заплатили по 60 лева за нововъведението. Така сутрин на влизане, на влизане и излизане през голямото междучасие и в края на учебния ден школниците оформят небивала тълпа на вратата.

 Попитах как ще се регулира това влизане и излизане от децата и учителката каза, че няма страшно. Как да не е страшно, след като единия ден от натиска децата са съборили и стъпкали охранителя, разказа още Константин Георгиев. Той разкри, че за да предотвратят рисковете, от училищното ръководство са пробвали различни варианти - например през устройствата да минават клас след клас. Блъсканицата обаче била същата.

 А да не ви описвам какво е в голямото междучасие. За 20 минути децата трябва да излязат, да хапнат нещо и да влязат в час. Невъзможно! И аз съм "за" по-голямата сигурност на децата, ама не и за сметка на второ Индиго. Защото това са деца - те искат да излязат от сградата, да поиграят, каза Георгиев. Той разкри, че повечето родители също се притеснявали, но не смеели да говорят заради страх от лично отношение към децата си. На мен детето ми е над всичко и затова няма да мълча, завърши Георгиев.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Курс Италиански Пловдив
Курс Йога курсове
Уроци по Немски Пловдив
Упражнения по Френски език
Как да науча Английски език
Онлайн Немски език
Езикови курсове Русе
Плуване за бебета София
Курсове по Готварство
История БГ
Уроци по Английски Лозенец
Бизнес Английски онлайн безплатно
Гръцки език София
Кик Бокс София Младост
Английски за 2 клас
Уроци по Танго в София
Матура по Английски език
Частни детски градини Надежда
Немски език онлайн за начинаещи
Уроци по Латино танци Пловдив
Курсове по Испански Варна
Тренировки Фитнес
Уроци по Немски език София Младост
Курсове по Математика за 3 клас
Интензивни курсове по Английски
Подготовка за матура по Английски език
Курсове разговорен Английски
Народни танци Пловдив жк Тракия
Уроци по Китайски език в Пловдив
Онлайн Английски за деца
Фризьорски курсове
Народни танци за начинаещи Шумен
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ