+ Предложи новина
23.12.2015

Деца рисуват картички за благотворителност

Деца рисуват картички за благотворителност

  Децата винаги рисуват много съсредоточено, защото това е техният начин да разкажат за мечтите си. А за децата мечтите са важно нещо, не са отхвърлени настрана, като при възрастните. Но в София Ринг Мол малчуганите творяха с още по-голям ентусиазъм от обикновено. Защото този път не беше просто рисуване, а помощ за други, които не живеят толкова добре като тях. Малките се включиха в инициативата на „SOS детски селища” и направиха стотици картички, които да бъдат продадени с благотворителна цел за помощ на други деца, които мечтаят за обич и семейство. На една от масите попитахме хлапетата какво правят и те ни разказаха. „Правим картички, с които изкарваме пари и ги даваме на бедни деца, които нямат парички и дом”, обяснява едно момченце, което почти е приключило своята рисунка. След него и други се престрашават да покажат какво са нарисували – балони, сърчица, гирлянди, сурвачки ... а тук-таме го има и Дядо Коледа, макар и доста различен от този по телевизията, защото в детското въображение той носи играчки, а не прави реклами.

 "Децата много обичат да помагат и се включиха с огромно желание”, казва преподавателката им Таня Ватахова. И желанието им наистина е толкова голямо, че повечето от тях изобщо не забелязаха официалната церемония, с която беше открито събитието. Някак символично, докато възрастните се организират, за да си кажат приказката, децата вече бяха свършили половината работа, за която бяха дошли – да помогнат на другите.

Източник: www.vesti.bg

Оценка 4.92 от 26 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ