+ Предложи новина
12.02.2019

Деца от ОУ „Ран Босилек” проведоха занятията си в музея на образованието в Габрово

Деца от ОУ „Ран Босилек” проведоха занятията си в музея на образованието в Габрово

 Третокласниците от класа на Росица Димитрова от основно училище "Ран Босилек" в Габрово проведоха няколко учебни часа в залите на Националния музей на образованието. Проектът за обучението на деца в музея е по програмата на Министерството на образованието и науката - "Осигуряване на съвременна образователна среда". Това съобщи Мая Карагьозова, директор на музея, цитирана от БТА.

 Основната цел на уроците в музея била да се открият разликите между килийното и светското образование чрез запознаване на децата с дейността на първите просветители, учителствали в Габрово преди повече от 180 години, както и с възстановките в музея. Посредством изложбата "Ние живеем за нашите потомци" първата група ученици се е запознала с делото на Васил Априлов. Чрез пъзели и занимателни задачи на интерактивния дисплей, третокласниците са проверили наученото и са си тръгнали с награди.

Източник: www.standartnews.com

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ