+ Предложи новина
10.05.2015

Деца от частни училища мерят сили в тенис турнир

Деца от частни училища мерят сили в тенис турнир

  На 9 и 10 май на кортовете на Спротен комплекс ДЕМА в ж.к. "Младост" се провежда третият турнир по тенис на частните училища. В него вземат участие над 60 деца. Със свои представители се включиха: "Образователни технологии", ПЧМГ, "Дрита", ЧСОУ "Галина Уланова", "Веда", "Меридиан 22", ЧСОУ "Н.Рьорих", "Джани Родари", ЧЕГ "А.Златарски", "Ерих Кестнер", Американски колеж. За първи път видяхме и състезатели от ЧФрУ "Шарл Перо" във Варна.

   Всяка година броят на участниците е по-голям. Освен това и игрите са и на по-високо равнище. Това означава, че повече деца започват да тренират активно. Много от тях виждаме и в официалните ранг-листи на БФТ. С най-голям брой състезатели – 18 – се представя Американският колеж. Турнирът се провежда във формат от един сет. През първия ден в групата момичета до 14г. първа е Натали Костадинова ("Ерих Кестнер"), която победи на финал Марта Златкова ("Дрита") с резултат 7:5. Трета е Дарина Великова от ПЧМГ.

   Най-малките – от първи и втори клас играха в обща група момчета и момичета. Шампионка е Александрина Габровска ("Джани Родари"). Втори е Максим Тафров (ЧСОУ "Г.Уланова"). При най-големите, 11-12 клас състезателят на СК ДЕМА и Американски колеж Богдан Ризов се класира на полуфинал, където загуби от Венци Иванов (Дрита) в два сета. А Микаела Константинова, също състезателка на СК ДЕМА, която в този турнир играе от "Меридиан 22" ще срещне на финал Кристина Капитанова от Американския колеж.

Източник: www.teacher.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ