+ Предложи новина
23.02.2016

Дамянова: Българските ученици са на дъното на образователните класациите в Европа

Дамянова: Българските ученици са на дъното на образователните класациите в Европа

 Реформата е задължителна, тъй като българските ученици са на дъното на образователните класациите в Европа. Това каза Милена Дамянова, депутат от ПГ на ГЕРБ и председател на комисията по образованието в НС в предаването „Добро утро, България“. По думите й, със Закона за училищното и предучилищно образование вече е зададена рамката, по която ще се случва реформата. Милена Дамянова добави, че образователните стандарти, които предстои да бъдат приети са общо 19 на брой, като три от тях вече са приети от бившия просветен министър проф. Тодор Танев. Депутатът беше категорична, че следващата учебна година ще бъде преходна за образователната реформа, като ще бъдат въведени множество промени, касаещи учители и ученици. Дамянова коментира и възможността учителите сами да избират учебниците, по които да преподават, и обясни, че това е работеща практика в много европейски страни, с която се дава по-голяма свобода на преподавателите. 

 Милена Дамянова каза още, че е важно обсъждането за новите учебни програми за 2-ри, 6-ти и 8-ми клас да продължи, като така ще стане ясна цялостната визия на Министерството на образованието и подходът, на който ще се заложи при новите програми. Тя уточни, че те ще влязат в сила през 2017-2018 година.

Източник: www.actualno.com

 

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ