+ Предложи новина
14.04.2021

Частните образователни центрове се оплакаха от отлив на деца

 Стела Симеонова от Българската асоциация на неформалното образование изрази недоволството на бранша, че центровете остават затворени. Според нея това пречи на самата работа с децата. По думите й всяко поредно затваряне води до отлив на деца от частните образователни центрове. „Само след три дни отварят молове, игрални зали, казина, но не и учебните центрове за ученици от 5 клас и нагоре. Това е просто нелепо“, коментира тя в предаването „Преди всички“ по БНР. И подчерта: Браншът е изправен пред сериозни предизвикателства от година насам и няма резерви.

 „Родителите са свикнали да разчитат на нашите услуги. За по-малките, дори за по-големите. Ние традиционно предлагаме занимални за деца, които са пети и шести клас. Не виждам защо се прави това разграничаване", коментира още Симеонова. „Децата губят естествената рутина в образователния процес“, посочи още тя.

 „Продължаваме да се борим за по-големите ученици. Тези деца също имат определени нужди, които ние можем да посрещнем. Ние ще се борим дори при затваряне на училища нашите центрове да функционират“, категорична е Стела Симеонова, която предупреди, че напрежението в сектора е много голямо.  

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ