+ Предложи новина
11.04.2017

Бургаските учители излизат на протест ако Дамянова стане министър на образованието?

Бургаските учители излизат на протест ако Дамянова стане министър на образованието?

  Ако Милена Дамянова бъде избрана за министър на образованието, бургаските учители ще организират протест. Това бе записано в решенията на отчетно-изборната конференция на Синдиката на българските учители в община Бургас. Да припомним, че бившият зам.-министър на образованието и председател на Парламентарната комисия по образование Милена Дамянова (ГЕРБ) бе основен вносител на приетия и обнародван Закон за предучилищното и училищното образование. Слухове вече поставят в креслото на Меглена Кунева като нов образователен министър въпросната дама.

 „Решението за протестни действия категорично сме го записали и сме го пратили в централата на синдиката“, потвърди Константин Янков. И допълни, че голяма част от изказванията на делегатите учители са били много остри, що се отнася до нормативната база и всичко, що се отнася до организацията на образованието. „Ние искаме да се променят правилата, по които в момента сме принудени да работим, в това число и тази наредба за приобщаващо образование и всички недомислия, които са тревожни. И колегите ги споделят. На конференцията присъстваха представители от всички организации от общината“, заключи той. На отчетно-изборната конференция са присъствали 100 делегати.

 Друга от точките, приети на конференцията, е да бъде организирана среща с депутатите от Бургаски избирателен район с цел да се настоява за промени в закона за образованието и стандартите, свързани с него, както и народните избраници и те да бъдат запознати с учителските неволи и несъгласия. Останалите решения касаят като цяло синдикални искания като подобряване на доходите, подобряване на организационното състояние и т.н. „Колегите са настръхнали много, защото бумащината е повече, отколкото възпитателния процес. Това, наред с останалите недомислия в нормативната база, вреди на реалната работа на учителите“, заключи Янков.

Източник: www.faragency.bg

Оценка 4.88 от 26 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ