+ Предложи новина
15.05.2018

Борисов се похвали с постигнатото в сферата на образованието

Борисов се похвали с постигнатото в сферата на образованието

  От миналата година успяхме да вкараме в класните стаи 22 хил. деца, които не бяха влизали изобщо. Сега, тази година, ще ги обучаваме за дигитално познание. Решихме да увеличим двойно учителските заплати, над 700 млн. лева вкарахме в образователната структура. Дори не можем да смогнем да ги подготвим дигитално. Вече и учебниците са на електронен носител. В следващите години, както каза президентът Макрон, трябва да се движим всички с една скорост. В противен случай не можем да се сърдим на тези, които искат да вървят напред. А ние да казваме: "Ние си пишем на хартия, пращаме си писма, когато това се случва за секунди". Това каза премиерът Бойко Борисов на церемонията за официалния старт на програмата на Google за цифрови умения "Дигитален гараж България". 

 Тя има за цял да обучи дигитално 1 милион европейци до 2020 година. Засега са обучени 26 хил. българи и 350 предприемачи за развитие на малки и средни предприятия. Още 15 хил. малки и средни предприятия ще бъдат подготвени по сегашната програма. 

 Борисов каза, че дигиталната инфраструктура на Западните Балкани ще е основна тема и на срещата в четвъртък. "Убеден съм, че ние ще сме водещи в нашия регион. България има традиция в това отношение, имаме усещане, като започнем от Джон Атанасов. Трябва да внимаваме Google да не ни открадне кадрите, трябва да направим такива условия за плащане и доходи за младите, че да си останат тук", каза Борисов. На събитието присъства още зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, Анете Крьобер - Риел, старши-директор "Публични политики и връзки с правителствата" в Google и Васил Тодоров, който е главен секретар на БТПП.

Източник: www.24chasa.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ