+ Предложи новина
30.03.2016

Безплатни детски градини и ясли за всички деца над 1 годишна възраст?

Безплатни детски градини и ясли за всички деца над 1 годишна възраст?

  Държавата да осигури безплатни детски градини и ясли за всички деца над 1 годишна възраст, предлага вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Според него тази идея не е нереалистична. Тя е реализирана в много европейски страни. "Броят на децата, за които говорим, извън тези, които в момента са обхванати в детски заведения, са 300 000 - 350 000 деца на възраст между 2 и 6 години. Цената на тази мярка би струвала на бюджета 200 млн. годишно", заяви по БНР Ивайло Калфин. Той коментира, че сумата не е малка, но е въпрос на държавен приоритет да се отделят пари за децата и чрез това да се създават условия на родителите да работят и да се развиват. "Разбира се, ще трябва да се направят допълнителни еднократни разходи за осигуряване на допълнителни места в детските гради и ясли, като в София безспорно проблемът е най-голям, но го има и на други места в страната.

 "Работещите родители ще могат пълноценно да работят като бъдат сигурни, че децата им ще бъдат отглеждани в добри условия и среда. Децата ще имат възможност по-рано да се социализират и да придобият определени навици и знания", обясни Калфин. Според него проблемът кой да гледа децата, докато родителите са на работа, не трябва да седи на дневен ред.

Източник: www.standartnews.com

Оценка 4.88 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ