+ Предложи новина
21.05.2016

Абсолвенти oт Югозападния университет "Неофит Рилски" получиха своите дипломи

Абсолвенти oт Югозападния университет

  На тържествена церемония вчера бяха връчени дипломите на 464 абсолвенти от випуск 2015 на Факултета по педагогика към Югозападния университет "Неофит Рилски" - Благоевград. „Няма друга професия, в която човек от първия до последния си трудов ден да работи с хора, които растат пред очите му физически и духовно, професия, която да дава усещането, че помагаш на живота да цъфти пред теб духовно и физически. Няма друга професия, която да среща с толкова очички изпълнени с уважение и признание както учителската", каза деканът доц. д-р Траян Попкочев. Приветствие от името на абсолвентите направи Атанаска Митрева, която се обърна към присъстващите с думите: „Много университети по света и в България предлагат педагогическо образование, но аз съм удовлетворена от избора си да бъда възпитаник на Югозападен университет „Неофит Рилски". Този избор ми даде възможност да се поуча от дългогодишния опит и знанията на преподавателите във Факултета по педагогика".

 Дипломите си получиха абсолвенти от близо 20 специалности, както и 9 докторанти. На отличниците те бяха връчени от председателя на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева. Тя удостои с почетен плакет и грамота ЮЗУ за принос в педагогическата наука и развитието на социалната отговорност за българските деца. Първенец на випуска е Мария Маламова, завършваща специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика" с успех 5.73 от семестриалните и 6.00 от държавните изпити.

Източник: www.standartnews.com

Оценка 4.88 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ