+ Предложи новина
20.05.2018

91 ветеринарни лекари изпрати Тракийският университет в Стара Загора

91 ветеринарни лекари изпрати Тракийският университет в Стара Загора

 91 магистър – ветеринарни лекари от, юбилейния 90 випуск на ветеринарно медицинския факултет при Тракийския университет в Стара Загора получиха своите дипломи и почти всички започват веднага работа по специалността си. Сред дипломиралите се са и трима чужденци от Молдова, Турция и Македония, уточни деканът на факултета проф. д-р Михни Люцканов. Средният успех от годините на обучението на завършилите е „Добър“ 4,24, с отлична диплома „5,98“ е старозагорката Радина Василева, която вече е назначена на трудов договор в местна ветеринарна клиника.

 Над 20 са младите майки и татковци, някои от тях дойдоха на тържеството по повод връчването на дипломите с децата си. Сред гостите бяха и родители, част от които също са възпитаници на ВМФ, а други имат собствен агробизнес.

 Факултетът е наследник на първия, създаден през далечната 1923 година към софийския университет, днес той има 9 катедри, 3 специализирани клиники, лабораторно-диагностичен център и 2 отделения със 103 преподаватели , сред които 20 редовни професори, 32 доценти и 48 асистенти. В него се обучават близо 900 студенти , от които 109 са чужденци, в това число и 38 , които се обучават по програма на английски език.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.85 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ