+ Предложи новина
07.01.2016

77 училища не отвориха врати заради поледицата, в Перник учат с духалки

77 училища не отвориха врати заради поледицата, в Перник учат с духалки

  В 85 училища в страната е преустановен учебният процес за днес, 7 януари. Влошената пътна обстановка е причина да не се учи в 77 училища в следните области: област Враца - 31, област Добрич – 4, област Монтана – 7, област Плевен – 4, област Разград – 8, област Силистра – 16, област Търговище – 7.

 Поради лоши метеорологични условия днешният ден е неучебен в четири училища – 3 в област Враца и 1 в област Кърджали. Поради непредвиден ремонт на отоплителната инсталация и изпълнение на ремонтни дейности няма да се учи в 4 училища от област Ловеч, област Плевен, област Пловдив и от област София. Температура от малко над 9 градуса по Целзий измери екипът на „Здравей, България” от Нова телевизия в една от класните стаи в 8 Основно училище в Перник в сряда сутрин. Въпреки студа, в сградата продължават да се провеждат учебни занятия.

 Единствената възможност проблемът да бъде решен е газифицирането на училището. По въпроса са водени разговори и с Община Перник – засега – без резултат. В момента сградата се отоплява на въглища. Това обаче позволява затопляне на въздуха в класните стаи само на първия етаж. Останалите не се използват.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.87 от 30 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ