+ Предложи новина
10.05.2017

64 000 четвъртокласници се явяват днес на Национално външно оценяване

64 000 четвъртокласници се явяват днес на Национално външно оценяване

  Близо 64 000 четвъртокласници ще се явят днес на Национално външно оценяване по български език и литература. Изпитът ще започне в 10.00 ч. и продължителността му ще е един учебен час. За децата със специални образователни потребности тестът е два учебни часа. В петък ще бъде второто външно оценяване по математика, а в понеделник и вторник ще са тестовете по "Човекът и природата" и "Човекът и обществото".

 За първи път тази година резултатите по всеки от предметите ще се измерват в точки, а не в оценки и ще се вписват в удостоверението за завършен 4-ти клас. Има още една новост - с резултата от изпита по математика ще може да се кандидатства в профилираните гимназии. Тежестта на тези точки в балообразуването ще се определя от Педагогическия съвет на конкретното училище. Целта на Националните външни оценявания е да измерят индивидуалните постижения на учениците по различните предмети, но най- вече да се осъществи наблюдение на образователния процес на различни равнища.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.86 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ