+ Предложи новина
16.04.2018

626 кандидат-студенти писаха за ДНК‎ на изпита по биология в СУ

626 кандидат-студенти писаха за ДНК‎ на изпита по биология в СУ

  В 9.00 часа на 15.04.18 г., неделя в 272-ра аудитория на Ректората на Софийския университет Калина Генова от Бургас изтегли темата, по която писаха 626 кандидати, подали заявление за явяване на изпита по биология: „ДНК – носител на наследствеността: структура, функции и биосинтеза“. Иван Йовков от Смолян изтегли вариант № 1 на тестa, съобщиха от СУ. Председател на изпитната комисия е доц. Петя Христова от Биологическия факултет. Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова поздравиха кандидат-студентите и изразиха убедеността си, че се явяват на изпита отлично подготвени и ще покажат знания на високо ниво. Тя им пожела успешна работа и наесен да бъдат студенти на 130-годишния Софийски университет.

  Деканът на Биологическия факултет доц. Стоян Шишков приветства кандидатите, изрази увереността си, че ще покажат всичко, което са научили, и пожела успех. Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Оптометрия; Учител по природни науки в основна степен на образованието; Екохимия; Биология; Молекулярна биология; Екология и опазване на околната среда; Биотехнологии; Биология и химия; География и биология; Биомениджмънт и устойчиво развитие; Биология и английски език; Агробиотехнологии; Геология; Физическо възпитание и спорт; Медицинска сестра; Медицинска рехабилитация и ерготерапия. С успешно положени изпити по биология и химия бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалност „Фармация“.

 В 9.00 ч. в неделя във Факултета по начална и предучилищна педагогика започна и конкурсният изпит за специалност „Музикални медийни технологии и тонрежисура“. Кандидат-студентите, които са подали заявление за явяване на изпита, са 16. Конкурсният изпит се провежда под формата на събеседване, на което кандидат-студентите представят портфолио с медийни реализации в един от посочените по-долу варианти и предоставени на стандартен звуконосител или личен лаптоп: аранжименти; звукозаписни проекти; рекламни клипове; ремикси и други.

Източник: www.actualno.com


Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Модерен Балет Стара Загора
Испански език за начинаещи
Курсове Пловдив
Курсове по Български за чужденци
Графичен Дизайн София
Частни детски градини Обеля
Немски език начинаещи
Курс по Английски език Бургас
Школи по Английски език Велико Търново
Частна детска градина София Дружба
Латино танци за деца Варна
Уроци по Математика София Сердика
Курс по Грим
Уроци по Български език за чужденци
Тренировки по Бокс Бургас
Частни уроци по Арабски език
Уроци по Математика Варна
Нива в Английския език
Онлайн уроци по Испански
Уроци по Китара
Курсове по Английски в Пловдив
Уроци по БЕЛ за 5 клас
Учител по Китара София
Уроци по Английски онлайн за начинаещи
Частни уроци по Испански език
Гръцки език за напреднали
Тестове по Английски език за 8 клас
Народни танци в Люлин
Swing танци Пловдив
Уроци по Немски език Варна
Езикови центрове Пловдив
Английски език по метода Сугестопедия
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ