+ Предложи новина
26.07.2015

60 години от създаването на Университетската ботаническа градина в Балчик

60 години от създаването на Университетската ботаническа градина в Балчик

  Университетската ботаническа градина в Балчик отбелязва 60 години от създаването си. Това съобщават от Софийския университет „Св. Климент Охридски". Кулминация на честванията е празничният 27 юли, когато входът в Университетската ботаническа градина - Балчик ще бъде свободен до 17.00 ч. за любителите на растителното царство. В програмата за тържеството е предвидена фолклорна програма, детска танцова школа, певчески състави и други. В програмата са включени още изложение на кактуси, представяне на изработени от студенти на Биологическия факултет на Алма Матер сувенири, посветени на биоразнообразието, както и тематични беседи по маршрут в Университетската ботаническа градина - Балчик, които ще провеждат студенти от Биологическия факултет. Най-малките и любознателни гости ще могат да се включат в предлаганите ботанически работилници за деца, съобщават още от висшето училище.

 В 19.00 ч. в Университетската ботаническа градина - Балчик ще започне академично тържество. В него ще участват представители на академичната общност на Софийския университет, както и гости от други университети от страната, Българската академия на науките, общинската и областна администрация, музеи, читалища и други организации.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ