+ Предложи новина
29.07.2019

6 паралелки няма да бъдат сформирани за новата учебна година в Пазарджишко

6 паралелки няма да бъдат сформирани за новата учебна година в Пазарджишко

  158 са свободните места в утвърдени 81-на професионални и профилирани паралелки в училищата в област Пазарджик. Ако се пресметне-това са около 6 паралелки, които няма да бъдат сформирани за новата учебна година в региона. Част от тях ще бъдат запазени като маломерни след 10 септември, но в момента има 10 паралелки, които са с над 14 свободни места. Закритите след първото класиране са 10 по неофициална информация, което прави около незаети и нереализирани около 260 места за осмокласници до момента.

 Най – много свободни места има в Професионалната гимназия по дървообработване„Иван Вазов“ – Велинград – 26; Професионалната гимназия по икономика и туризъм„Алеко Константинов“ – Велинград – 39; по 31 в ПГМЕТ и ПГСА в Пазарджик. В Езиковата гимназия, ПМГ и ПГИТ има по едно-две места в отделни паралелки. Подаването на документи за участие в трети етап на класиране е и днес 25.07.2019 г. включително, като за целта, учениците, които не са удовлетворени от първите две класирания следва да подадат нови заявления. В заявлението желанията се подреждат съобразно останалите свободни места в паралелките за този етап.

 В трети етап на класирането участват учениците, които не са кандидатствали до момента.След обявяване на резултатите от третия етап на класиране следва записване на класираните ученици в срок- 31.07.2019 г. включително, а свободните места след този етап се обявяват в срок до 01.08.2019 г. Попълването на незаетите места след това, ще става училищата 10.09.2019 г. по определен от директорите ред.

 През миналата година област Пазарджик бе на второ място в страната по нереализирани паралелки, общо 22 - 18 професионални и 4 профилирани, след София – град с 31-на.  Припомняме, че обявените места за седмокласниците в пазарджишко бяха 2 626, а учениците кандидатстващи за тях само 2 229.Некласиралите се никъде до третия етап са само 43-ма ученици в цялата област.  Неподалите заявление в началото на кампанията са 296 ученици, като се предполага, че на по-голяма част от тях им предстоят поправителни изпити и те не са се дипломирали още.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ