Регистрирай се
+ Предложи новина
18.05.2020

55% от родителите изразяват готовност да пуснат децата си на детска градина

 70%от детските градини в момента работят в дистанционен режим, споделят от Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”, позовавайки се на данни от МОН. Редица общини са предоставили възможност на детските учители да работят в реална среда, без деца, в методическа подготовка за рестарт на предучилищната система, допълват още от там.

 От „Синдиката” са изследвали нагласите на учители и родители за завръщане на хлапетата в забавачките след края на извънредното положение и с оглед на резултатите от нея подкрепят започването на работата на детските градини и яслите от 1 юни, посочват в своя позиция от синдиката.

 Преобладаващ процент от анкетираните родители - 55%, към настоящия момент изразяват готовност да пуснат децата си в детска градина. 56% от детските учители също били в готовност да се върнат на работа.

 69% от учителите са визирали необходимост, в случай че не заработят дистанционно или в режим на методическа подготовка, да им бъде предоставен един месец допълнителен платен отпуск. 9 от 10 от българските родители са посочили, че ако до една седмица детските градини не заработят, би било справедливо и логично да им бъде предоставен допълнителен платен отпуск в размер на един месец за изпълнение на родителските им задължения.

 „Анализирайки тези резултати, Синдикатът "Образование" отправя апел към директорите на детските градини и към кметовете на общини да запазят учителите в предучилищното образование. Нека кметовете да предоставят възможност и да помогнат в организацията на дистанционно обучение, да се разреши редовната методическа работа на учителите до започването на редовен учебен процес. Нека кметовете и директорите, водени от приоритети за икономии на финансови средства, да не допускат уволнения на детски учители, които са фундаментално важни за образователната система”, призовават от учителския синдикат.

 В анкетата е проучена и готовността на българските учители и директори да участват в процеса на организиране на матурите и на националните външни оценявания. По-голямата част от тях – 57% са изразили желание и готовност да участват в този важен процес. Останалите обаче са посочили, че нямат готовност и желание, изпитват страх, и смятат че са в рискова група.

Източник: www.monitor.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Уроци География курсове
Спортни танци видео деца
Стандартни танци
Индивидуални тренировки по Зумба в София
Йога курсове София
Компютърен курс
Български език и Литература 7 клас
Разговорен Английски онлайн
Езикова школа по Немски София
Уроци по Бокс София
Йога курсове София
Уроци по Английски online
Народни танци за деца Русе
Частен учител по Английски език София
Уроци по Математика Варна
Латино танци София център
Изучаване на Английски език
Нива Английски език
Курсове за Маникюр Благоевград
Кик Бокс тренировки Варна
Урок по Английски език за начинаещи
История на БГ
Яки Брейк танци
Курсове по Английски език
Индивидуални тренировки по Зумба в София
Тестове по Немски език за начинаещи
Брейк танци уроци
Клуб Латино танци
Немски за деца София
Уроци по Немски език за начинаещи
Фризьорски курсове София
Английски песни за деца
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ