+ Предложи новина
10.11.2018

55 кандидати се борят за 29 вакантни шефски позиции на училища в Пловдивска област

55 кандидати се борят за 29 вакантни шефски позиции на училища в Пловдивска област

 55 са допуснатите кандидати, които щурмуват вакантните постове за школски директор в 29 училища в Пловдивска област. Само един от заявилите участие не е допуснат поради липса на документ от задължителния набор. Така от битката отпада Михаил Казанджиев, който бе експерт по география и зам.-кмет на район „Южен”, а сега преподава философия в Математическата.

 Допуснатите ще премерят знания в писмен тест на 21 ноември в Националната търговска гимназия. Предварително на сайта на РУО бе обявен списък с близо 40 документа, които касаят образованието и трябва да се познават перфектно от кандидатите. Те ще отговорят на 50 въпроса за определяне нивото на общата им компетентност. В третия кръг пред 5-членна комисия кандидатите ще трябват да покажат също професионалната подготовка, организационни, комуникативни и административни качества. За първи път тази година в журито ще присъстват и представители на Обществените съвети на училищата, за които се борят кандидатите.

 Най-голяма конкуренция се очаква за овакантеното място на Ивайло Старибратов, който напусна директорския пост в Математическата в началото на тази учебна година, както и за мястото на Вихра Ерамян начело на ЕГ „Иван Вазов”, за което и самата тя кандидатства. Бившият преподавател по информатика в МГ и настоящ експерт по професионално образование в РУО – Веселина Карапеева, е сред вероятните фаворити за шефския пост в Математическата. Съперници са й две от настоящите зам.-директори - Ирена Душкова и Гергана Петрова. В конкурса се включва и главният учител по химия от МГ Мария Баракова – първият преподавател по химия и опазване на околната среда от Пловдив, участвал в квалификационен курс в ЦЕРН. Временно изпълняващият длъжността Алина Сомова, не е подала документи.

 Оспорвана ще е битката и за ОУ “Душо Хаджидеков”, чийто бивш директор Георги Стефанов бе задържан още година след пенсионна възраст начело на училището, докато се уталожат страстите след сливането с ОУ „Георги Бенковски” и се изравнят условията и качеството на преподаването в двата корпуса.

 Впечатление в списъка на допуснатите прави бившата шефка на Дома за деца, лишени от родителска грижа „Таню войвода” в Асеновград - Весела Симеонова. Името й бе замесено в скандал с обвинения, че е заключвала деца в продължение на дни. След дълъг съдебен процес тя бе призната за виновна и оправдана на следваща инстанция, като Върховният съд я възстанови на поста. След закриването на дома бе директор на Център за специална образователна подкрепа, който също бе преобразуван. В момента е ръководи школото в с. Боянци.

 Друго име, около което в годините имаше скандали, е на Мария Чулова - преподавателката по английски, която бе бита от ученици в ПГХТТ, а видеото бе разпространено в социалните мрежи. После името й бе използвано в опит за интернет измами чрез разпратени фалшиви имейли. Чулова бе замесена и в сътресенията в Общинския детски комплекс по времето на Атанас Куртенков, откъдето бе уволнена, а после - възстановена от съда. В момента преподава по английски език там.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Курс по Норвежки език
Курсове по Китайски
Упражнения по Немски език онлайн
Тренировки по Волейбол в София за деца
Частна детска градина София Лозенец
Фризьорски
Двустранно Счетоводство
Уроци по Китара за деца
Детски Футболни школи
Курсове по Руски език в София
Спортни танци за деца Пловдив
Интензивно обучение по Английски език
Английски за българи Онлайн
Салса танцово студио
Балетни школи София
Клубове за Народни танци
Йога курсове Пловдив
Школи по Народни танци София Младост
Матура по Английски език
Индивидуални уроци по Китара
География тестове
Танц Салса
Как да науча бързо Английски
Курсове за Маникюр
Индивидуални тренировки по Йога
Курс Компютърна грамотност
Учител по Английски език София
Български Народни песни и хора
Кик Бокс тренировки София
Да научим Немски
Курсове за Маникюр Пловдив
Курсове по Английски във Варна
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ