+ Предложи новина
11.10.2018

330 млн. лв. ще бъдат разпределени за увеличение на учителските заплати догодина

330 млн. лв. ще бъдат разпределени за увеличение на учителските заплати догодина

  Над 400 милиона лева повече за образование от следващата година. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на национален форум за бъдещето на висшето образование у нас. 330 милиона ще бъдат разпределени за увеличение на учителските заплати, а около 40 милиона ще бъдат раздадени на висшите училища.

 Заедно с промените в Закона за висшето образование, министърът ще внесе в Народното събрание и предложението за налагане на мораториум над откриването на нови вузове у нас. „То е израз на общата ни загриженост за репутацията на висшето образование. От гледна точка на това, че по- нататъшното разрастване и фрагментиране е нежелано. Ние смятаме, че мрежата е достигнала предела си на териториално и профилно разрастване и от по-нататъшното разрастване няма да спечели нито достъпът до висше образование, нито репутацията", заяви Красимир Вълчев.

Източник: www.btvnovinite.bg

Оценка 4.83 от 35 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ